Collageenpoeder, wie heeft er baat bij?

Collageen is een belangrijk eiwit voor het lichaam, want het versterkt botten, gewrichten en spieren en het zorgt voor een betere elasticiteit van nagels en haren. Daarnaast kan collageen ook veroudering van de huid tegengaan en zelfs de huid verstevigen. Maar welke mensen hebben baat bij collageenpoeder? In dit blog leggen we dat uit.

Collageenpoeder van de rund

Collageen is een dierlijk product dat afkomstig is van de rund. Wanneer runderen zijn verwerkt voor vleesproducten, worden de huiden, pezen en beenderen gebruikt om collageen te produceren. Collageen poeder is een product dat vaak wordt gekocht voor zowel cosmetische als medische doeleinden.

Waarom collageenpoeder gebruiken?

Collageen is verkrijgbaar in capsules en in poedervorm. Collageenpoeder is de meest gekozen vorm, omdat het poeder afgebroken aminozuren in de vorm van eiwitten bevat. Daarom worden de aminozuren ook sneller verwerkt door de darmen en opgenomen in het bloed. Vaak al binnen een uur na inname. Daarnaast kan collageen poeder simpel verwerkt worden in zowel warme als koude gerechten en dranken.

Geschikt voor mensen met zwak haar

Breekt je haar snel af en kun je het moeilijk uitrekken? Dan is dat een sterke indicator dat er een tekort aan aminozuren in het lichaam aanwezig is. Mensen die hier last van hebben zouden dan baat kunnen hebben bij collageenpoeder. Dat eenvoudig in warme en koude maaltijden en dranken te verwerken is en ook nog een geur- en smaakloos is. Ook mensen met geribbelde nagels hebben wellicht baat bij een collageen supplement.

Pijnlijke gewrichten en spieren

Mensen met spierpijn en pijnlijke gewrichten kunnen baat hebben bij collageenpoeder, omdat collageen de spieren, botten en gewrichten versterken. Daarnaast zorgt het supplement ook voor een betere elasticiteit van de bloedvaten en het helpt dus ook bij een betere bloedsomloop. Echter is het van belang om de juiste dosering aan te houden, want bij een overschot aan collageen kunnen deze klachten terugkeren of zelfs verergeren. 

De strijd tegen een verouderde huid

Collageenpoeder helpt ook prima mee in de strijd tegen een verouderde huid. Door het innemen van de juiste dosering collageen kun je de huid verstevigen en verjongen. Ouderdomsvlekken zijn in minder mate aanwezig of kunnen zelfs verdwijnen. Zo heeft collageen niet alleen medische, maar ook cosmetische voordelen.

Collageenpoeder is eenvoudig in te nemen

Een collageenpoeder is in de regel gehydrolyseerd collageen dat je in maaltijden en dranken kunt verwerken. Het heeft geen smaak en het zorgt ervoor dat de eiwitten sneller door de darmen worden verwerkt en in het bloed worden opgenomen. Vaak al binnen het uur na inname. Naast het verwerken van het poeder kun je dit poeder ook goed mengen met water en innemen.

Te koop bij Puur Mieke

Bij Puur Mieke kun je terecht voor collageenpoeder die je in maaltijden en dranken kunt verwerken. Heb je hulp nodig om tot de juiste keuze te komen? Of heb je vragen over andere poeders? Wil je weten wat het grote verschil is tussen de verschillende soorten supplement en waarom je juist voor de poedervorm in plaats van collageen capsules moet kiezen? Vraag ons dan om vrijblijvend advies.