De voordelen van eten aan een ronde eettafel met industrieel uiterlijk

Een ronde eettafel industrieel uiterlijk is een meubelstuk wat vaak over het hoofd wordt gezien. Als men denkt aan een eettafel, denken ze vaker aan een grote rechthoekige tafel, in plaats van een ronde of ovale tafel. Dit is zonde, want veel ruimtes hebben baat aan een ronde eettafel. Ben jij benieuwd of een ronde eettafel met industrieel uiterlijk een goede match is voor jouw ruimte? In dit artikel bespreken we een aantal waardevolle punten waarin een ronde eettafel met industrieel uiterlijk de beste keuze is.

Persoonlijke interactie dankzij de ronde eettafel met industrieel uiterlijk

Een van de meest belangrijke redenen waarom een ronde eettafel met industrieel uiterlijk een goede toevoeging is voor jouw ruimte, is omdat het persoonlijke interactie stimuleert. Een ronde eettafel heeft geen hiërarchie. Er is geen hoofd van de tafel en er zijn geen scherpe hoeken aanwezig. Wanneer je met jouw familie of jouw vrienden aan de ronde tafel met industrieel uiterlijk is, geniet je van een gelijkwaardige positie. Aan een rechte tafel kan het bijvoorbeeld ongemakkelijk zijn om een gesprek te voeren met jouw buurman, die aan dezelfde kant van jouw zit. Dit komt omdat je geen oogcontact kan maken en je jouw lichaam volledig richting hun moet draaien wanneer je duidelijk wilt maken dat je luistert of naar hun duidt. Bij een ronde tafel kan je met iedereen oogcontact maken, zonder dat je minder beweegruimte hebt. 

Een fijne flow in de ruimte

Een belangrijke reden waarom een ronde eettafel met industrieel uiterlijk een mooie touch is aan de ruimte, is omdat het een fijne stroming geeft aan een ruimte. Vooral wanneer jij een informele eetkamer hebt, waar jij bijvoorbeeld jouw ontbijt eet, brengt een ronde tafel een open gevoel aan de ruimte. Wanneer je alleen eet heb je namelijk minder het gevoel alsof er meer mensen aan de tafel horen te zitten. Dit komt omdat er geen rechte vlakken zijn. Bij een vierkante tafel denk je automatisch aan vier zitplaatsen. Bij een ronde tafel kunnen de zitplaatsen één, vier of zes zijn. Kies voor een ronde eettafel met industrieel uiterlijk, zoals een tafel met een houten blad en stalen poten, om te zorgen dat de ronde vorm nog steeds stoer aanvoelt. Ronde vormen geven namelijk sneller een zacht karakter aan de ruimte. 

Een handige tafel voor kleine ruimtes

Een ander aspect wat niet over het hoofd mag worden gezien, is dat een ronde eettafel met industrieel uiterlijk een uitstekende oplossing is voor huizen met een kleine keuken of eetkamer. Er zijn geen hoeken aanwezig, wat een hoop ruimte teruggeeft. Doordat de ronde eettafel met industrieel uiterlijk gebruik maakt van stoere materialen, behoudt het hetzelfde stoere uiterlijk als een rechte eettafel heeft. Een ander voordeel van deze ronde vorm, is dat omdat iedereen een beetje schuiner zit ten opzichte van degene naast je, voel je alsof je meer persoonlijke ruimte hebt. Je hebt niet het gevoel alsof iemand over jouw schouder aan het meekijken is. Mensen die gevoelig zijn voor prikkels hebben, voelen zich vaak meer op hun gemak wanneer ze zitten aan een ronde tafel. 

Neem daarom direct een kijkje bij Eigentyds woonwinkel!