Alles over de Chesterfield bank

Je hebt de term ‘Chesterfield’ in de meubelwereld vast al eens horen vallen. Chesterfield meubelen zijn meubels van een speciale stijl, namelijk een Engelse stijl die dateert uit het eind van de achttiende eeuw en vandaag de dag nog steeds populair! Wil je meer weten? Lees dan verder, want hier lees je alles over Chesterfield meubelen zoals de Chesterfield bank

Wat zijn Chesterfield meubelen? 

Dus wat zijn Chesterfield meubelen nou precies? Nou, het zijn zitmeubelen die gemaakt zijn naar voorbeeld van de Engelse stijl van meubelen die dateren uit het eind van de achttiende eeuw. Het grootste kenmerk van Chesterfield is de combinatie van de vulling en de knopen van de leuning en de zitting. Altijd zie je namelijk een soort patroon in de zitting, die ontstaan is door hoe de vulling door de knopen naar achter geduwd wordt. Vroeger werden de meubels vaker gemaakt met echt leer, maar nu worden de meubels ook gemaakt met andere stofferingen. Zo zijn er tegenwoordig ook Chesterfield meubelen gemaakt van stof. Een verwarring die gepaard gaat met de Chesterfield meubels is dat het vaak als een merk wordt gezien. Chesterfield is echter geen merk maar een meubelstijl! 

Waar komt Chesterfield vandaan? 

Zoals je hebt gelezen zijn Chesterfield meubelen gemaakt naar voorbeeld van een Engelse stijl. Dit is niet gek, want de Chesterfield stijl kent zijn oorsprong ook in het Verenigd Koninkrijk. De eerste Chesterfield meubel die gemaakt werd was een stoel in opdracht. Wanneer deze stoel klaar was werd het meteen het eerste prototype van de meubelstijl! De stijl groeide vanaf dat moment al snel in populariteit. Niet veel jaren daarna werden deze meubels overal in Engeland gemaakt. Jaren later werden ze overal over de wereld verscheept en gemaakt. En nu nog steeds zijn de Chesterfield meubels dus populair in de meubelwereld en dat is erg speciaal! Ook nu de industriële stijl veel wordt toegepast in huizen vinden veel mensen dat de Chesterfield bank hier goed bij past en daarom wordt hij veel verkocht! 

Voor een Chesterfield bank kun je dag én nacht bij JanFrantzen.nl terecht.

De Chesterfield bank 

Hoe ziet een Chesterfield bank er nou eigenlijk precies uit? Het is eigenlijk niet te missen, want de bank is ongelofelijk goed herkenbaar. De Chesterfield bank kun je allereerst herkennen aan de gekrulde uiteinden van de leuningen. Deze doen mensen ook wel eens denken aan de zuilen van de Romeinse tijd. Deze leuningen zijn speciaal gemaakt om de meubelmodellen van de Britse monarchie te weerspiegelen, door het hoge en gebogen uiterlijk ervan. Daarnaast kan je de bank ook herkennen aan de decoratie door middel van knopen. Deze knopen trekken de bekleding als het ware naar binnen toe waardoor je een ‘patroon’ kunt zien. Deze knopen geven de bank de echte typische Chesterfield look en dit is wat het zo herkenbaar maakt. De Chesterfield bank wordt echter niet alleen gekocht omdat hij er zo luxe en koninklijk uitziet, maar vooral ook omdat hij erg lekker zit! De vulling van de bank is speciaal in zijn soort en zorgt voor het ultieme zitcomfort.