Op zoek naar een opleiding in de bouw?

Wil je graag in de bouw werken en ben je op zoek naar een opleiding? Wat dacht je van een cursus betonreparatie? De bouwsector groeit elk jaar en de economie trekt beetje bij beetje weer bij. De komende jaren zullen er tienduizenden banen in de bouw bijkomen. Bovendien neemt de vraag naar geschoold personeel toe. Als je in de bouw werkt, zal jouw werk tientallen jaren te bezichtigen zijn. Een gespecialiseerde opleiding kan enorm bijdragen aan jouw carrièremogelijkheden in de bouw. Beton vormt de basis van bijna elk gebouw en een cursus betonreparatie biedt dan ook vele kansen om jouw (bestaande) kennis uit te breiden. Wordt een specialist als het gaat om beton.

Een cursus betonreparatie

Er zijn verschillende onderwijsinstellingen die cursussen betonreparatie aanbieden. Voor elke betonreparateur is er wel een opleiding te vinden. Of je nu helemaal nieuw bent in de betonreparatie of er al jaren in werkt, voor elk niveau bestaat een cursus. Bij een cursus betonreparatie leer je onder andere over de soorten betonschade, de reparatiematerialen, het gebruik en onderhoud van gereedschap, veiligheid en betonkwaliteit. Gespecialiseerde gebieden zijn het werken met jong beton, oud beton of betonreparatie aan monumenten. Bij deze cursussen ga je dieper in op betonreparatie en breidt je jouw kennis uit. Onderdelen zijn bijvoorbeeld betontechnologie, beton en milieu, esthetisch herstel en het voorbewerken van de ondergrond. Na jouw cursus betonreparatie ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan bij een bouwbedrijf.

Leren en werken in de bouw combineren

Ben je niet zo van het studeren, maar wil je toch graag een cursus betonreparatie volgen? Een opleiding in de bouw is meestal te combineren met een stage. Zo doe je ervaring op in de praktijk door voor een echte werkgever te werken. Bovendien verhoog je hierdoor jouw kansen op het vinden van een baan na het afsluiten van de cursus.