Nog meer kosten

Je staat bij één of meerdere ondernemingen in de schulden. Je hebt geen geld om aan ze te betalen. Dan kan het zijn dat de zogenaamde schuldeisers gebruik maken van een incassobureau om via deze onderneming de openstaande vorderingen te verkrijgen. Je hebt dan geen rechtstreeks contact meer met de schuldeisers. Het contact loopt dan via het incassobureau.  Nu moet je behalve de openstaande bedragen daar bovenop ook nog eens incassokosten gaan betalen. De hoogte van deze kosten is wettelijk vastgesteld, maar verschilt per situatie. Met de incassocalculator kun je je incassokosten berekenen.

Incassobureau Amsterdam

Maakt iemand flinke schulden bij jou en krijg je na herhaalde pogingen je geld niet? Dan ben je een schuldeiser en kun je gebruik gaan maken van een incassobureau. Maar waar zit dit bureau?  Overal in Nederland heb je incassobureaus. In jouw woonplaats Amsterdam heb je er zelfs meer dan één. Om de verschillende incassobureaus met elkaar te vergelijken kun je gebruik maken van de site ‘incassobureaukiezen’. Je krijgt dan gratis offertes toegestuurd van de verschillende bureaus. Op basis hiervan maak je een beslissing en maakt gebruik van het incassobureau Amsterdam.

Incassocalculator

Je bent de tegenpartij en wordt geconfronteerd met het incassobureau. Nu wil je je incassokosten gaan controleren. Dat doe je met de incassocalculator. Deze is te vinden op verschillende websites op het internet. Het is een simpele tabel, waarbij je het totale schuldbedrag in kunt vullen en aan kunt kruizen of dat inclusie 21% BTW is. Vervolgens vink je op ‘bereken maximale incassokosten’ en zo krijg je te zien wat jouw maximale incassokosten mogen zijn en een optelsom van de incassokosten met de schulden. Is het bedrag niet hoger dan maximaal, dan rest er niks anders het bedrag te betalen. Je kunt bezwaar maken tegen de incassokosten als deze te hoog zijn.